Pădurea unor inimi românești,


A mai trecut un an...

Dedicăm acest proiect pentru inimile tuturor celor care au iubit acest club în cei peste 100 de ani de la înființarea sa și până în zilele noastre. Un omagiu adus fratelui nostru Radu Țenter, inițiator al acestui proiect, OMUL cu ideea inimii! În memoria sa, stejarul roșu, unicul din pădurea inimilor va răsări pentru încă 100 de ani de acum încolo.

Acțiunea „Pădurea unor inimi românești” face parte din ciclul de evenimente dedicate Centenarului ”U” Cluj și este organizată de Asociația Peluza Șepcile Roșii Cluj-Napoca în parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca „USAMV Cluj”.


Susținuți fiind îndeaproape de Clubul Sportiv Universitatea Cluj, de echipa de fotbal FC Universitatea Cluj, de echipa de baschet ”U”Banca-Transilvania, de Asociația ”Șepcile Roșii” 1919, Asociația Inima Ardealului dar și de sponsori sau parteneri pe care-i vom reaminti in cele ce urmează, am reușit să dăm naștere unei „oaze” formate din 9 tipuri de arbori și arbuști care se întinde pe aproximativ 20.000 mp (2 ha) chiar la marginea orașului Cluj-Napoca, în cartierul Grigorescu la granița cu Floreștiul.


Prima fază a proiectului încheiată la jumătatea lunii aprilie, a rezumat prin implicarea a peste 800 de voluntari, care au plantat un număr de aproximativ 9000 de arbori si arbuști din diferite specii. Pinul Negru a fost plantat sub forma unei inimi ce încadrează un ”U” tot din Pin. In interiorul și în exteriorul inimii sunt plantate diferite tipuri de arbuști (Păducel, Sălcioară, Vișin Turcesc, Lemn Căinesc). Măreția pădurii o reprezintă stejarul Roșu, plantat pe culmea dealului. Totul fiind un exerciţiu de implicare comunitară la care au participat copii, tineri şi vârstnici, sportivi sau nu, susţinători ai Universităţii Cluj, studenţi sau iubitori de natură.


Faza de toamnă, si ce-a de-a 2-a din anul Centenar, a luat sfârșit cu peste 1200 de puieți plantați, cu întreținerea puieților plantați in toamnă și îngrijirea zonei împădurite. Cu peste 150 de participanți din comunitatea clujeană, în majoritate angajați ai unuia din sponsorii Pădurii, De'Longhi România, am reușit să încheiem anul 2019 cu succes. Pe parcursul anului, am avut parte de zile prea însorite și secetoase, nu foarte bune pentru copăceii plantați, dar, mai presus de toate am format și am închegat o echipă de „noi pădurari” harnici și veseli, tineri, copii sau varstinici din diferite ramuri de activitate, de diferite etnii și credințe.


Proiectul Pădurea unor inimi românești, continuă și in 2020, când vom pregăti noi acțiuni de re-împădurire și continuarea zonei neplantate din 2019. Deasemenea, vom pregăti alături de noii parteneri, diferite acțiuni și evenimente la care vă invităm cu drag pe toți. Se anunță un an voios, se anunță un nou început!

Pentru mai multe detalii, colaborări sau sponsorizări ne puteți contacta pe adresa de Mail: peluzasepcilerosii19@gmail.com sau pe pagina de Facebook: @padureaUnorinimi

Mulțumiri speciale susținătorilor, partenerilor și sponsorilor de până acum:


USAMV Cluj-Napoca / FC Universitatea Cluj / Inima Ardealului / "U" BT Cluj-Napoca / Clubl Sportiv Universitatea Cluj / ASR 1919 / Pepiniera Mihai Viteazu Turda ”Romsilva” / CERT Transilvania / De'Longhi România / BOMBARDIER / Q smart / Trend Communication / Asociația Rangerilor din România / ROSAL / Empire Wood / ECO Garden Construct / Tel Proiect / Secerătoarea Agroserv SRL / TENT / INNOVER Printing

...

și VOUĂ, TUTUROR celor care ați susținut fizic, financiar și moral acest proiect!Peluza Șepciile Roșii

ianuarie, 2020